לְעַצֵב

דירה בסגנון תעשייתי עם חדר ישיבות

דירה בסגנון תעשייתי עם חדר ישיבות

דירה זו ברחוב קרדיטובה, ששופצה על ידי המעצבים הפולנים מקיי 'קורקובסקי ומקיאג' סוטה, הייתה בעבר חלק מבית דיור ישן שנבנה בשנת 1912. לאורך כל השנים איבד הבניין בן שבע הקומות את חזיתו ואת חזיתו האטרקטיבית בזכות גל שנות החמישים של המודרניזציה, והמבנה הפך לפרשת ארבעה קומות מובהקת בהרבה. בשנת 2013 הוכנסו תכניות לאימוץ חדרים בקומה העליונה כמקום לשני שימושים; דירה וחדר ישיבות, בתוספת אזור חברתי מחמיא, תוכננו בתקציב צנוע ממשקיעים שדבקו בשימור התחושה הגולמית של הפנים המקוריים.

  • 1 |
השיפוץ משתרע על שטח כולל של 216 מ"ר, ומחבק תפאורה בסגנון תעשייתי מאוד עם תעלות חשמל צבועות שחורות ותאורה פשטנית. אפור בהיר הוא צבע הבחירה בכל דירה זו, אך באופן יוצא דופן קירות הגבס החיוורים בגס גס הותאמו לתקרות שחורות לקבלת אפקט בולט, מה שמונע גם את המראה הכללי להפוך לקופסה רגילה. התוכנית המונוכרומטית נבחרה בקפידה כדי ליצור תפאורה רגועה להכנסת עבודות גדולות וצבעוניות של אמנות מופשטת במועד מאוחר יותר, שכן המשקיעים ראו זאת כמרחב מחיה בו ניתן היה לקיים תערוכות, כמו גם מפגשים ואירועים שונים.

  • 2 |
ריצוף הפרקט הקיים נצבע בלבן על מנת להרגיש את החלל בהיר.

  • 3 |
רגעי קבלת פנים של חום מובאים עם הצגת לוחות דיקט ליבנה, המגיעים בתבניות משולשות מגניבות דיגיטליות.

  • 4 |
קירות מחיצה הוסרו כדי ליצור את שני החללים הנדרשים, ובתוך שני החדרים המעצבים פירשו בקפידה את אותן צורות ואלמנטים כדי ליצור חיבור בין הזוג.

  • 5 |
באזור העבודה, שולחן ישיבות גדול נוצר מתוך שולחנות רבים קטנים יותר שניתן לפרק אותם כדי לאפשר תצורות עבודה מרובות, כולל שולחנות עבודה בודדים אם עולה הצורך.

  • 6 |

  • 7 |
לחלל הגדול ניתנת תחושת איזון: במקום בו פינה אחת בחדר מחזיקה משרד סגור פרטי, הפינה הנגדית מחזיקה את האזור החברתי הפתוח עם ריהוט בלתי פורמלי לפגישות רגועות.

  • 8 |

קבל עדכונים בחינם באמצעות דוא"ל או פייסבוק

... וקבל ספר אלקטרוני זה בחינם

  • 9 |

  • 10 |

  • 11 |

  • 12 |

  • 13 |

  • 14 |

  • 15 |


שתף אותו באחד מערוצי המדיה החברתית שלהלן כדי לתת לנו את הצבעתך.


צפו בסרטון: איך דירה נראית לפני ואחרי השיפוץ? (סֶפּטֶמבֶּר 2021).