לְעַצֵב

בית מפואר מפוצל על ידי אטריום גן מקורה

בית מפואר מפוצל על ידי אטריום גן מקורה

ממוקם על חלקה צרה המונחתת על ידי כבישים ציבוריים ובתים שכנים מכל עבר, בית מגורים זה היה נמוג במרחב כה מכווץ - אבל LIJO.RENY.architects הייתה תוכנית יצירתית לפרוץ גבולות בצורה יפה. המבנה מורכב משני נפחים המאגנים אטריום מדהים עם צמחים מתנשאים המגיעים אל עבר הקצה בן שלוש הקומות. החלונות והאטריום מחופים בלוחות פלדה מאובטחים, וניקוביהם המגוונים מאפשרים אוויר צח להסתובב ברחבי הבניין. אבל רק חכו עד שתראו את עיצוב הפנים! בית זה מאחד אסתטיקה ותפקוד עם דגש על איכות חיים.

  • 1 |
  • אדריכל: LIJO.RENY
מעבר לקירות הלבנים הללו, פנים הבית משתרע על פני 2,200 רגל רבוע כולל אזור האטריום המשגע.

  • 2 |
בפנים כל חדר נהנה מחיבור מתמיד עם הטבע בחיק הטבע. מרחבים הפונים לגינה נהנים מחופש דלתות ההזזה.

  • 3 |

  • 4 |
ריהוט מודרני מדגים תחושת סדרנות המבדילה את הפנים מהאטריום המרכזי, אך הצמחים המקורה בעציצים מחזקים את הקשר לחיק הטבע.

  • 5 |
בעוד שהנפח הקטן יותר מכיל את הסלון, הליכה קצרה על שביל הגן מובילה למבנה הגדול יותר המכיל את חדר האוכל, המטבח ואת רוב חדרי השינה.

  • 6 |
מעקות אלכסוניות חוצה שתי וערב כאשר גרם המדרגות עולה, ומחקה את המורכבות של הצמחים הסובבים. הליכה קצרה על פני הריצוף מובילה לחדר האוכל.

  • 7 |
חדר האוכל, כמו רבים מהאזורים הפונקציונליים בבית, גובל ישירות באטריום הפנימי.

  • 8 |
אזורים פרטיים נהנים מעמדות הסחר הנמוך הגובלות בחלקים הפונים לרחוב של הבניין.

  • 9 |
קירות הזזה מוסיפים פונקציונליות מודולרית כדי להפוך את כל החדרים פתוחים או פרטיים ככל שיידרש.

  • 10 |
עלייה למפלס השני מחייבת כניסה חזרה לגן ועליית גרם המדרגות העץ המשגע.

  • 11 |
עליית המדרגות לעבר הנפח הגדול יותר מובילה את המבקרים לסלון משני עם מבטאים בגווני עץ טרופיים, ירוקים סיד וגוונים עשירים.

  • 12 |
דלתות הזזה גדולות משקיפות אל עבר הירק, עם מעקה תיל לבטיחות.

  • 13 |
יצירות אמנות חוזרות לוכדות מרקם של המסכים המחוררים ואת השפעת האור בזמן שהוא מסנן דרך.

  • 14 |
טיסה נוספת במדרגות מובילה לחדר ההורים, החלק הפרטי ביותר בבית.

  • 15 |
חדר השינה העליון חולק את מפלסו רק עם חדר רחצה וטרסות פתוחות.

  • 16 |
דרך חלונות חלביים, נקודות האור מספקות אפקט "נשימה" מסנוור כשהעצים מתנדנדים ברוח.

  • 17 |
זו הזדמנות מצוינת לציין כי חלונות חסומים אינם חייבים להראות מאיימים. סורג זה נהנה מאסתטיקה סתמית עם עיצובו בעל פרופיל נמוך וצבע לבן טרי.

  • 18 |

  • 19 |

  • 20 |

  • 21 |
נראה כי אפילו הציפורים המקומיות אוהבות את מפלטו השקט של האטריום.

  • 22 |

  • 23 |
בבית זה, פשוט נסיעה מחדר לחדר אחר היא חוויה שמקרבת את התושבים לטבע.

  • 24 |

  • 25 |
ככל שהשמש זזה לאורך היום, קרני אור השמש צובעות חלקים שונים בבית לקבלת אסתטיקה שממציאה את עצמה מחדש כל הזמן.

  • 26 |
הנה מבט מתחתית האטריום המשקיף אל עבר התקרה.

  • 27 |
בלילה, הזוהר דרך המסכים המחוררים יוצר אפקט הדומה למראה של אור שמש מטונף המסנן דרך כפות הידיים.

  • 28 |
כעת כדי לבחון את עצמות הבניין - תמיד נחמד לראות כיצד כל חלל מתקיים בהקשר. האורחים יכולים לחוות את האטריום בדרכם לחדר האוכל בעוד המטבח וחדר השינה נשארים פרטיים.

  • 29 |
שים לב כיצד המחקר והספריה משתרעים בנפח הקטן יותר, הנגיש רק מהמדרגות בקומה הראשונה.

  • 30 |
חדר השינה הראשי נהנה מגישה למרפסת הפתוחה לאורך הדרך.

  • 31 |
ויש עוד מרפסת פתוחה מעל זה.

  • 32 |

  • 33 |

  • 34 |

  • 35 |


בדוק את הקישורים האלה גם לבתים מדהימים יותר מהודו:
בית מודרני מבוסס ווסטו מהודו
וילה עכשווית בניו דלהי עם חצר מדהימה ותכונות מים
בתים הודים בסגנון מודרני יפהפיים יותר


צפו בסרטון: הפארק הלאומי רמת-גן (אוֹקְטוֹבֶּר 2021).