לְעַצֵב

הבית העכשווי של עץ גשם מלכותי לפני המלחמה

הבית העכשווי של עץ גשם מלכותי לפני המלחמה

דוגמה זו לארכיטקטורה עכשווית, שתוכננה על ידי ONG ONG, עומדת בתוך גן ירוק ושופע ורחב בסינגפור. עץ גשם ענקי לפני המלחמה פורח בשטחו הנוף במלוא עוצמתו עד כי חלק גדול מהארכיטקטורה מעוצבת סביב נהנה מנוכחותו, כמו גם מינים קטנים אחרים ושונים של עץ. בעוד שהוא מוגן לחלוטין ועטוף בנוחות מקורה מודרנית, עדיין ניתן לצפות בטבע ולהיספג בכל הבית הזה; מפגשים מרגיעים עם הטבע זמינים דרך מורחבים של קירות מזוגגים הניתנים לחזור בו במלואם לחיבור חלק. עם השקיעה הגינה הבוגרת מוארת באופן דרמטי כך שתוכל תמיד להעריך אותה, אפילו בלילה.

  • 1 |
הבניין המודרני עומד על שתי קומות, עם רצפת מרתף נוספת מוסתרת מהראיה בקדמת הבית. הבית מוגבה מעט מגובה הקרקע, מיושב במטוס מפלס עם סיפון הבריכה החיצונית.

  • 2 |
הסיפון נדחף כלפי מעלה אל רצפת הפנים, ומקדם חווית מגורים חלקה בתוך פנים וחוץ כאשר דלתות מזוגגות ענקיות נסוגות במלואן. גשר חוצה בריכת ברקים כדי לאפשר מעבר ישר מבפנים הבית אל מדשאת הגינה המטופחת.

  • 3 |
הדירה מצופה עץ מוכתם וחמים. גדר עץ תואמת מסמנת את גבולותיה החיצוניים.

  • 4 |
לוחות עץ מרופדים מעניקים הפסקה לחזית בטון וזכוכית.

  • 5 |
קטע מהקרקע נחתך בין צדי הבית לקצה בריכת הברכיים; זוהי באר קלה לחדרי מרתף. חתך זה מאפשר גם להתבונן בעץ הגשם היפה בגינה מהגובה התת-קרקעי.

  • 6 |
עץ מהמם נוסף עומד בגאווה במקום בראש גבעה קטנה משלה בקצה מרפסת הבריכה.

  • 7 |
זכוכית משתרעת על כל אורך הקומה הראשונה לקבלת נוף פנורמי ללא הפרעה על פני השטח.

  • 8 |
בצד אחד של החיצוני יש פסל גינה מודרני גדול.

  • 9 |
הסיפון נמשך גם בחלק האחורי של הבית, וכך גם הדשא, העצים הבוגרים ושיחים.

  • 10 |
בלילה הדירה נראית כפנס יפהפה שאור פנימי מסנן את דפנותיו.

  • 11 |
הגן מוגן ברובו מפני נוף בכניסה על ידי קיר גרניט, אך הפנלים השזורים יוצרים סדרה של פסים פתוחים דקיקים ליצירת אווירה מסבירת פנים.

  • 12 |
המרקם הגס של הגרניט מנוגד היטב להחלקות הבטון, העץ והזכוכית.

  • 13 |
אדנית מובנית מחזיקה צמחייה ירוקה יותר.

  • 14 |
המרתף נפתח אל החלק התחתון של הגן המשופע, מה שיוצר ביעילות מפלס קרקע משני. ספסל חיצוני כאן מספק מקום שקט להרהור.

  • 15 |
בחזית הבית אנו יכולים לראות שריהוט פנים נבחר בצבעים מושתלים כדי להחמיא לטונים חיצוניים.

  • 16 |
הצצה אל הטרקלין חושפת גרם מדרגות לולייני - צורה המשתקפת על ידי פסל הגן.

  • 17 |
ניתן לראות את גרם המדרגות האדריכלי הפנימי מאזור הבריכה.

  • 18 |
כשאנחנו נכנסים לבית מהגן, אנו נכנסים לסלון ראשי בו גרם המדרגות הלולייני מוביל לקומה העליונה.

  • 19 |
במרכז הסלון שולחן קפה ייחודי שנראה מספיק זמן בכדי להתאים כמה מאות כוסות קפה!

  • 20 |
מדרגות העץ הפתוחות בעיצוב גרם המדרגות מאפשרות לך לראות את כל הדרך למעלה ומזכירות את לוחות העץ החריצים לאורך החלק החיצוני של הבית.

  • 21 |
דפנות המדרגות מוצקות ועליהן מעקה כסף פשוט.

  • 22 |
ניתן להגיע אל גרם המדרגות ישירות מהכניסה הראשית לבית.

  • 23 |
המדרגות משתקפות בטיפול הרצפה הלבן והמבריק שמתחת.

  • 24 |
למטבח גם גימור לבן מבריק, המכסה חזיתות ארונות ומשטחי שולחן. סדרת ארונות עץ עשירים תואמים שולחן אוכל מובנה שמתחזק מול האי המרכזי.

  • 25 |
ארבעה כסאות עץ שומרים על שולחן האוכל המעוצב, מתחת לאשכול יוצא דופן של אורות תליון. מסלול של ארונות לבנים מהרצפה עד התקרה מכסים קיר אחד שלם של ארוחת המטבח.

  • 26 |
בקת הגשה חושפת אזור מטבח שני בו מתרחש הבישול האמיתי, וניתן להשאיר את הבלגן האמיתי מחוץ לטווח הראייה.

  • 27 |
למעלה בקומה השנייה אנו מוצאים את חדר השינה הראשי. מיקום הארכיטקטורה הביתית מספק נוף של הגן ועץ גשם הכולל את כל החללים העיקריים, כולל זה. כסא חדר שינה נוח הוצב ליד החלון כדי להעריך את הפנורמה במלואה.

  • 28 |
בחדר אמבטיה צמוד יש מחיצה המפרידה בינו לבין הארון בחדר ההורים. על ידי משיכה לאחור של המחיצה ניתן להרחיב את החלל, ליצירת בית מגדל בגודל נדיב. בחלל הכביסה הגדול הזה אנו מוצאים גם יחידת יהירות אמבטיה עם כיור צמוד ושירותים מכוסים.

  • 30 |
אגן הדום עכשווי מבצבץ דרך לוחות עץ ...

  • 31 |
... אבל משולב גרניט דרמטי יותר.

  • 32 |
הגימור החלק של ריהוט האמבטיה המודרני מנוגד להפליא לקיר הכפרי.

  • 33 |
המרתף מוקדש להרפיה ובידור, ובו חדר קולנוע, אולם רב-תכליתי גדול וחדר ספא, בתוספת אזור ברביקיו חיצוני משלו. אחרי כל זאת, עדיין יש מקום גם למגורי שירותים עצמאיים. הבאר האור מביא נוף לעץ הגשם.

  • 34 |
אמנם אנו אוהבים מעט קישוטים לבית ראש צבי פו, אך אנו מקווים כי אלה אינם העסקה האמיתית!

  • 35 |
בלילה בסיס הבריכה מלא במתקן אור מכוכב.

  • 36 |
תאורה אדריכלית מאפשרת להתפעל מכל הבית וליהנות משעות הקטנות.

  • 37 |

  • 38 |

  • 39 |


קריאה מומלצת: בית השמש השלווה בסינגפור


צפו בסרטון: הרכבה על עץ זית (דֵצֶמבֶּר 2021).