לְעַצֵב

בית דינמי עם חצר מים בגינות גג

בית דינמי עם חצר מים בגינות גג

בית האלמוגים הוא פרויקט מדהים של גוז אדריכלים, הממוקם בשכונת מגורים שקטה, בסינגפור. הבית תוכנן עבור זוג צעיר עם שלושה ילדים קטנים, במטרה ליצור מרחב שעודד אינטראקציה בין בני משפחה וסביבה מסבירת פנים למשחק. הבית נבנה באתר שטוח, בצורת ריבוע, ומשלב בתוכו חדרי חוץ פתוחים לצדדים כדי לאמץ את האקלים הטרופי. הנפחים המאווררים באופן טבעי מייצרים קומפוזיציה דינאמית שלובה בחלל המגורים והגינה, בתוספת בריכת שחייה, בריכה וגינות גג. הבית הייחודי ניצב כנווה מדבר ירוק ושופע באמצע הסביבה האורבנית השוקקת של סינגפור.

  • 1 |
בריכת השחייה העמוקה בגובה שלושה מטרים עטופה בקירות אקריליים, העוטפים סלון במרפסת. הבריכה ממשיכה להתמזג לבריכה מחזירה של מים מתוקים רדודים כשאנחנו מתקרבים לאזור המגורים והמטבח, ולבסוף גוף המים הופך לבריכת דגים גדולה בתוך גן המים שבתוך הכניסה הראשית.

  • 2 |
העיצוב של דלת הכניסה הוא סדרה של לוחות עץ ועץ מרופד, המאפשרים הצצה לירק הגן שבתוך הגבולות.

  • 3 |
גרם מדרגות פתוח לצדדים מטפס לגינת גג בקצהו של הבניין בן שתי הקומות.

  • 4 |
תלייתו של גינת הגג מסייעת בהצללת החלונות וכסאות החוץ המודרניים מהזוהר הבוער של השמש, הפועל כדרך פסיבית לקירור הפטיו והפנים ללא צורך בקירור מכני.

  • 5 |
הגנים השופעים מסייעים באגירת מים ובכך מורידים את הלחץ למערכת מי השטח בזמנים של גשמים כבדים. גינון נרחב בכל הקומות מוביל להפחתת הפחמן הדו-חמצני מבית המשפחה.

  • 6 |
חתך מעגלי בסיפון העליון מאפשר לאור השמש לטפח עץ הנטוע ברובע המגורים בקומה התחתונה ומספק לו מרחב צמיחה. ניתן ליהנות מהוויסטה המרגיעה של העץ הצעיר, עם מיני הגן וסביבתו ההשתקפות, ממזנון מטבח פנים מצד אחד ומהסלון הפתוח לצד. העיצוב הפנימי מביא לתחושה הטבעית של הטבע בחוץ על ידי שילוב רהיטים ומדגשים מעץ מעץ, הכל על רקע לבן אוורירי פשוט.

  • 7 |
הבית משתמש באוורור צולב כעיקרון סביבתי פסיבי נוסף כדי למזער את הצורך בקירור מכני; זה ממקסם על ידי מיקום בניית האתר.

  • 8 |
בקומה השנייה, חדר ההורים והשירותים מופרדים מחדרי הילדים על ידי גרם המדרגות הראשי ונחתת צדדית מזכוכית. המעקות השקופים המריצים כל אחד משני צדי הנחיתה מעניקים נוף ירוק לצד אחד ומציץ את קומת הקרקע בצד השני. פס כתום חזק מוציא חופשה מהקירות הצבועים הלבנים שבנחת הקומה הראשונה; זה תואם את החום של מבנה גוון העץ, המסגור, הריצוף ופאנלי התקרה. החלק הצבעוני ממסגר את חלונות חדר העבודה, בו אנו יכולים לראות שפע של ציוד מחשב ומדפים למשרדים.

  • 9 |
כשעברנו דרך הכניסה הראשית נפגשנו עם בריכה מבעבעת בחצר המים המרכזית. אי מלא במרכז העצים ממוקם במרכזו, עם עלים מתנדנדים ברוח מבוררת ומאושרת. המים הגורעים, הדגים השוחים והגבעות המתנדנדים מכניסים תנועה וחיים לעיצוב החצר, ומושכים את המיקוד לטבע ולא לבנים וטיט מעשה ידי אדם.

  • 10 |
הצדדים האקריליים של בריכת השחייה החיצונית נמתחים עד למפלס המרתף של הבית, שם הם הופכים לחלונות של חדר מדיה וחדר אמבטיה. הנופים המימיים מסננים אור טבעי לחדרים התת-קרקעיים, עם תנועה מנצנצת, לאזור שאחרת היה מקום דומם ומוצל מאוד. בחדר האמבטיה במרתף יש קיר מעוקל של אריחי פסיפס שמשחק על נושא המים, מסודר בעיצוב שנראה כמו בועות. מראה ללא מסגרת בקצה אחד של החדר מכפילה את מראה החלל, ומכפיל גם את נוף הבריכה.

  • 12 |
נטיעה מפורשת נראית נוטפת מכל משטח, כאילו הטבע השתלט עליו ותובעת את האדמה.

  • 13 |
ישנם מספר פינות אוכל הממוקמות בקומת הקרקע, ומספקות אפשרויות לארוחות בחוץ, ארוחות רשמיות מקורות ונשנושים מזדמנים ממש במטבח. אזורי השירות ומגורי השינה של הצוות מוסתרים מהנוף הפשוט מאחורי גרם המדרגות הראשי. בקומת הקרקע יש גם חדר שינה אורח, טרקלין נוח ומלתחות זוגיות, אך זוהי חצר המים המרכזית עם גינה שתופסת את החלק הגדול ביותר בטביעת הרגל של הבית.

  • 14 |
ניתן ליהנות מגינת גג שונה בכל אגף הבניין, שתשרת את סוויטת חדר השינה ההורי וחדרי השינה של הילדים הנפרדים. ניתן להגיע למשרד הביתי מהצד ההורי ומספק תחנת עבודה כפולה.

  • 15 |
ישנם כמה מרחבי רגיעה בחדר המדיה במרתף.

  • 16 |
גרם המדרגות הראשי מוביל מהחצר המרכזית בקומת הקרקע.

  • 17 |
גני הגג והעצים הבשלים מטשטשים את מפלסי הבית, ומנוצים את המסה של 2 הקומות. מהרחוב ניתן לראות את נפחי השינה רק מציץ מעל גבול גני הגג, ואת הצמחייה המשתלשלת.


הנה בית נוסף שעוצב על ידי אותו אדריכל בסגנון החתימה שלהם: בית השמש שלווה


צפו בסרטון: משתלת יגור- תכנון גינה ערוץ בית+ (אוֹקְטוֹבֶּר 2021).