לְעַצֵב

אמצע המאה הבית בסגנון מודרני בעמק הסיליקון

אמצע המאה הבית בסגנון מודרני בעמק הסיליקון

המקום משופע בעיצוב מודרני בקליפורניה, כולל ציפוי קיר מעץ, זיגוג מרצפה עד תקרה ותקרה גמלונית, זה מזכיר בית אייכלר. נוצר על ידי אדריכלות קלופף, בעיצוב נוף על ידי אדריכלי נוף חיצוניים, זהו בנייה בהתאמה אישית המשתמשת בחומרים וטכנולוגיות השכיחים כיום לתרגום האסתטי של אמצע המאה. הבית מקדם אורח חיים מקורה וחיצוני למשפחה צעירה וגדלה, הממוקמת בלב עמק הסיליקון בשכונת לוס אלטוס. המטרה הייתה ליצור אווירה קלילה ואורח חיים יעיל באנרגיה בדירה החדשה בגובה 3,000 מטרים רבועים, המחליפה בית ישן יותר בסגנון החווה.

  • 1 |
הבית הוא 3 חדרי שינה, 2 וחצי חדרי אמבטיה, עם בריכה חיצונית פרטית.

  • 2 |
תאורה חיצונית תחת המרזבים פירושה שאפשר עדיין להשתמש באזורי המגורים החיצוניים של המשפחה וליהנות מהם הרבה אחרי חושך.

  • 3 |
קיר מזוגג אחד של חדר השינה הראשי מגלש לחוץ, ומחבר אותו בצורה חלקה לעיצוב פטיו הבריכה המודרני - מושלם לטבילה מרעננת של בוקר. אם התעמלות אינה על הפרק כל כך מוקדם ביום, הבחירה בכסאות חיצוניים מודרניים מספקת הזדמנות לארוחת בוקר פרסקו או לעיין בעיתוני הבוקר.

  • 4 |
למעלה על הסיפון המוגבה, מעקה כפול מושב ספסל, השלם עם כריות פיזור בהירות.

  • 5 |
הסיפון משמש גם כחדר אוכל חיצוני, המרוהט בכסאות אייפל בסגנון אימס, כדי להמשיך במראה המודרני של אמצע המאה מהחלק הפנימי.

  • 6 |
בפנים, הבית נוצר על גבי רשת, כדי לחלק חללים נפרדים לפעילויות שונות, כמו מנוחה, בישול, ארוחות, נגינה, ואזור מוסיקה הכולל פסנתר כנף לתינוק. חלונות הכמורה כללו בסלון המודרני באמצע המאה זו כדי לעזור לחלל להרגיש קליל ואוורירי. כורסה לבנה ועמדות צמח ייחודיות מרימים את סידור הספה הכהה, בעוד שמבטאים צהובים ואומנות מוסיפים חמימות שטופת שמש.

  • 7 |
אזור הטרקלין נפתח לחלל אוכל נעלה, בו חלונות הכמורה המרשימים יותר מציפים את תוכנית הרצפה הנדיבה באור טבעי. הקירות והתקרות הם לבן פריך רגיל אך גווני הדבש של ריצוף עץ האלון פועלים לחימום התוכנית. סט אוכל עשיר בעץ יושב ליד דלתות חיצוניות מזכוכית הזזה, המובילות אל מרפסת הבריכה.

  • 8 |
פינת האוכל מובילה ישירות ממסעדת מטבח עם חלל פתוח, מחופרת בארונות מטבח לבן ועץ ומשטחי שולחן לבנים נקיים.

  • 9 |
ארבע כיסאות בר אפורים בשורה אחת לצד אחד של אי מטבח מרכזי. כמה מבטאים צהובים מנקדים את העיטור הלבן והעץ וקושרים אותו לעיצוב הטרקלין הסמוך. תוכלו למצוא כאן מטבחים לבנים ועץ מדהימים יותר.

  • 10 |
שני תליונים ליניאריים תלויים מעל אי המטבח, הפרופילים הנמוכים שלהם שומרים על המרחב ללא מסודר.

  • 11 |
הפסנתר עומד לצד אחד של מתקן המטבח, תחוב בחלון ענק. הגג המשופע הגבוה יוצר תחושת פאר.

  • 12 |
בקצה השני של כסאות הבר במטבח יש חדר משחקים צבעוני לשני ילדי המשפחה, המאפשר להם להיות קרובים להוריהם בזמן שמכינים ארוחות. פינת משחק מגודרת מחוברת לחדר זה בקדמת הבית ומספקת חלל משחק מקורה וחיצוני. אזור מחובר זה הוא מרחב גמיש שיכול להשתנות ולשנות שימוש למשפחה לאורך שנים.

  • 13 |
ניתן לסגור את חדר המשחקים מהחדר הגדול על ידי החלקה לדלת כיס גדולה.

  • 14 |
חלקי העיצוב של הצבעוניות מכווננים על ידי קיר אחד צבוע שחור וקיר עץ מעץ אחד. דלת החלון הענקית מזכוכית מציגה נוף ירוק מהגן של הילדים.

  • 15 |
אטריום מביא אור נוסף וטבע לחדר הגדול.

  • 16 |
קיר אריחים הית הותאם בחלק האחורי של האטריום לצורך פרטיות, כדי לחסום את הנוף הישיר של החצר האחורית מדלת הכניסה.

  • 17 |
שלושת חדרי השינה, 1.5 חדרי הרחצה, חדר המשחקים וחדר הישיבה הם תחת גגות שטוחים, המאזנים את שני הצדדים של גג הגמלון המשופע של החלל הראשי.

  • 18 |
העיצוב הלבן, ארונות האגוז ומסגרות החלונות הכהות קושרים את כל החללים האישיים זה בזה כעיצוב אחיד אחד, ויוצרים זרימה שלווה ברחבי הבית. דלתות זכוכית ענקיות בכיס מטפחות תחושת פתיחות, ומעודדות שימוש בחללים בחוץ. בחדר זה, לכיסא חדר שינה בסיס מסתובב כך שהוא יכול בקלות לפנות לתצפית על נוף הטבע.

  • 19 |
שתילה רכה נוצות בשולי הבניין העכשווי.

  • 20 |
ריצוף בטון יוצר ניגודיות קרירה עם סיפון עץ חם ומדרגות גן.

  • 21 |
ספסל בטון ניצב היטב בחדר בוץ, ומהדהד על ידי ספסל זהה בצד השני של קיר החלון. ווים בקיר כרום תולים מעילים וכובעים על קיר עץ.

  • 22 |
ציפוי עץ שימש לחללים פנים וחוץ כאחד, כדי להדגיש את הטבע המקורה והחיצוני של הבית.

  • 23 |
ציפוי העץ הותמר בפינותיו, כולל היכן שהוא פוגש קיר גבס פנים. החומרים מוחזקים ממש מעל הרצפה, עם מעטפת מינימלית הדוקה.

  • 24 |
בתוך חדר אמבטיה אפור ולבן, ארונות בהתאמה אישית תואמים את הנגרות בשאר חלקי הבית, עם מראה פחות מינימליסטי.

  • 26 |
ליד האגן, אדנית קטנה מציגה מעט ירק לתכנית הקשה.

  • 27 |
אור השמש נשפך דרך צוהר.

  • 28 |
חלון תמונות גדול פותח את מראה חדר האמבטיה הצר.

  • 29 |
אזור הטרקלין החיצוני שוכן מתחת לעצים בוגרים.

  • 30 |
דלת המוסך נקבעה במלואה בקיר כדי להדגיש אותה, ולהעניק מצגת נעימה יותר לרחוב.

  • 31 |
חלונות הכמורה יוצרים פרטיות.

  • 32 |
דלת כניסה צהובה לאור שמש מוציאה ויברציות שמחות.

  • 33 |
דלת הכניסה הצהובה מספקת גם את הרמז הראשון לצבע המבטא המשמש בפנים.

  • 34 |
דלתות כיס נסתרות גורמות לבניין להראות צדדי.

  • 35 |
חלונות לאורך כל צדי קו הגג מאפשרים לקו הראייה לעבור ישר דרך המבנה.

  • 36 |


קריאה מומלצת:
השראה מדריך מפורט לעיצוב סלון מודרני באמצע המאה
מדריך הכיסאות הקלאסי המודרני של אמצע המאה
36 שולחנות קפה מודרניים של אמצע המאה שגונבים את שלב המרכז


צפו בסרטון: Wait For It..The Mongols!: Crash Course World History #17 (יולי 2021).