לְעַצֵב

נכס ענק באינדונזיה עלה מארכיטקטורת בטון גולמית

נכס ענק באינדונזיה עלה מארכיטקטורת בטון גולמית

כ- 5600 מ"ר אדמה בבנדונג, אינדונזיה, הפכו לאתר הבניין לבית משפחתי מפואר זה. חברת האדריכלות אנדרמטין, הידועה בגישתם הנקיה והמודרנית לארכיטקטורה, עיצבה את בית המגורים IH בכמויות מוצקות של בטון גולמי ומישורי זכוכית עצומים. מבנה ענקי עם פונקציות שופעות התממש, בעוד שמרחב הנוף נשמר. זה עוקב אחר טבעו של האתר המוארך והמשופע עם טביעת רגל ארוכה ומוטבעת, הממוקמת במרכז כדי להקל על אוורור צולב מהאקלים הקריר והפריך של העיירה. טרסות בשפע, מרפסות ובריכות רחבות סביב ההיקף מביאים איזון למסה השולטת בבניין.

  • 1 |
בנדונג, במחוז מערב ג'אווה, יש גשמים גבוהים מדי שנה. בתגובה לאקלים זה קיבל הבית מערך מרזבים שיטפל בגשמים, כמו גם להגן על פנים מפני אור שמש ישיר. הם נמתחים עד שישה מטרים, משתלשלים מעל הטרסות והבריכות.

  • 2 |
מראה חיצוני של בית ברוטליסטי מתרומם מהנוף הירוק, המשווה לסביבתו של אותו ריבוע כמו הבית עצמו.

  • 3 |
סביב החלקה ישנם עצים רבים, חלקם קו לשולי הבריכה החיצונית הענקית.

  • 4 |
קירות זכוכית פותחים את פנים הבית עד הנופים הטבעיים והיפים העוטפים אותו. חזית הזכוכית הצלולה מסייעת גם בהופעתה של המסה הכוללת של המבנה המטיל להבהיר יותר.

  • 5 |
בגלל שכונת הצפיפות הנמוכה והממדים הגדולים של האתר, השכנים הצופים לא מדאיגים את בעלי הבית הזכוכית.

  • 6 |
הנוף המשופע של האתר, הנוף מעורר דגש משחקי על גבהי בנייה שונים ומחזוריות שונות.

  • 7 |
רמפות ארוכות ומסדרונות מוארכים מחמיאים לבריכות המשקפות ונופים שלווים.

  • 8 |
למרות היעדר שכנים מסתכלים, תחושת האינטימיות הייתה עדיין מזון למחשבה. המדרון מטפס מדרום לצפון, ובצפון הנוף נחצב. משמעות הדבר היא שהמבנה בקצה זה נח בתוך מתחם נעים בעומק השטח שלו.

  • 9 |
בתוך הבית ישנה זרם אוורירי פתוח של טרקלין פוגש מטבח וחדר אוכל. מרחבים מרווחים של רצפה מבריקה מותחים את שבילי ההליכה בין שלושתם. החלק האחורי של הספה המודרנית בצורת L מסמן גבול ברור סביב הטרקלין, ומשתרך אל שולחן קפה מלבן. צמד כסאות טרקלין מסוגנן יושב בקצה השני של שטיח האזור ופונה לנוף הגן. מנורת רצפה של ארקו מוסיפה גובה לסידור הרהיטים.

  • 10 |
שולחן האוכל המלבן הוא מלאכת יד מעץ מלא ובטון ענקית, בשילוב כסאות אוכל בסגנון עצם משענת. נברשת זכוכית עדינה נוצצת באור יום, נופלת מתקרת בטון גולמית.

  • 12 |
חדר השינה מוקף בגבול של ארונות עץ עשירים, מלבד קיר מסיבי אחד של דלתות זכוכית הנפתחות אל שפת הבריכה.

  • 13 |
אפילו חדר האמבטיה נפתח לנוף. אמבטיה יוקרתית ועומדת במתחם מקלחת ענק השרות את המראות.

  • 14 |
אותו גוון עץ עשיר וגוונים ניטרליים זורמים בכל הבית, ויוצרים תחושה אחת זורמת של שלווה ושלווה.

  • 15 |
עיצוב מדרגות מודרני מעץ וזכוכית מטפס על ידי בריכת דגי קוי.

  • 16 |
עץ מלכותי צומח במרכז בריכת ההשתקפות.

  • 17 |
נקודת יופי זו מחברת ויזואלית בין שני כרכים של הבית.

  • 18 |
טרסות אדירות מציירות את טביעת הרגל של הבית רחבה יותר וארוכה יותר.

  • 19 |
אור חיצוני נשפך על הבריכות ועל הסיפונים בשעת לילה מאוחרת.

  • 20 |
נוריות LED חיצוניות מנקרות נקרות אור במדשאה וממחיזות את העצים.

  • 22 |
עמודי בטון צועדים לאורך מסדרון חיצוני.

  • 23 |
לוחות עץ חשאים מסתירים דלתות נסתרות.

  • 24 |
מבט צדי של חדר השינה הראשון בו ביקרנו חושף כי סביבת עבודה ביתית נסתרת באופן דיסקרטי מאחורי ראש המיטה. חדר האמבטיה בקיר הזכוכית אינו כה דיסקרטי!

  • 25 |
יופיו של העץ העתיק משתקף במים דוממים.

  • 26 |
חלק מהקרקע פועלת כאזור שירות בחזית האתר. מרתף שקוע בשלושה מטרים מתחת לחלקו העיקרי של הבית.

  • 27 |
ההפסקה משמשת כנסיעה בחניה.

  • 28 |
שביל משופע מוביל במעלה צד אחד של הגישה.

  • 29 |
וילונות ירק מדורגים צד אחד של המסלול.

  • 30 |
למרות החלק החיצוני של הבטון הקר של המבנה, זהו נפחי העץ החמים הפנימיים ששוררים לגרום לבית להיראות חם ומסביר פנים. צמחים מקורה מושכים את הגינה אל מעבר לקיר הזכוכית המתחלק כדי לקשר בין כל חללי המגורים.

  • 31 |
לוחות עץ מעוטרים קטע נוסף בעיצוב גרם מדרגות מודרני, המאפשר לאור טבעי לעבור תוך הקרנת קו ראייה ישיר.

  • 32 |
דקים מעץ חלקים בשני צלעות עם מרפסות בטון, תוך שמירה על שבילי הליכה שטוחים ונוזלים. דשא ירוק אמרלד שטיחים את החלל השלילי.

  • 33 |
ההיקף החיצוני ביותר של העלילה מוגן על ידי עצים בוגרים מתנשאים הפוגשים את השמים.

  • 34 |
חלונות בהיבט הכפול משרטטים גבול צלול גביש סביב עיצוב אמבטיה אחר מדהים. ספסל מקלחת מבטון נחתך על פני אחד החלונות הגדולים בתוך ארון הזכוכית המותאם, הניצב ליד תא שירותים שקוף מזכוכית לא פחות. לאמבט נשקף נוף של כל זה, ושל מכשיר טלוויזיה קטן בפינה.

  • 35 |
תוכנית קומת המרתף.

  • 36 |
תוכנית קומת קרקע.

  • 37 |
תוכנית קומה ראשונה.

  • 38 |
גובה דרום ומערב.

  • 39 |
ציורי קטעים.


קריאה מומלצת: 40 חדרי מגורים מסוגננים המשתמשים בבטון כדי להתבלט


צפו בסרטון: באלי, אינדונזיה -המעבדה האנתרופולוגית המרוכזת בעולם. Bali, Indonesia - with Gili Haskin (יולי 2021).